Vår filosofi

Att laga festmat någon gång ibland är väl ingen konst. Vardagsmat däremot, ska vara god, näringsriktig och varierad. Dessutom ska den gå fort att laga och helst utan att innehålla halvfabrikat – där kan vi tala om utmaning. Att inspirera familjer till att äta god och sund mat och spara tid när det är som allra mest ont om den – det är tanken bakom Linas Matkasse.

Visst är det roligare att laga mat än att handla den?

Vad vi gör:

Planerar

Handlar

Levererar

Vad du gör:

Sparar tid

Lagar maten

Njuter av god och sund mat

Aldrig rödlistad fisk!

När vi väljer fisk utgår vi från WWF:s Fiskeguide och använder aldrig rödlistad fisk.
På så sätt är vi med och motverkar utfiskningen i haven.

Noga utvalt med omsorg

Vår målsättning är att de allra flesta köttråvaror i våra matkassar ska ha svenskt ursprung. Kyckling och kalkon är alltid svenskt. Köttet i kassen är nästan alltid svenskt bortsett från vissa charkuterier, som till exempel lufttorkad skinka. Då föredrar vi ursprungsland som Italien eller Spanien som har en lång tradition av att tillverka den sortens produkter.
Vi väljer till stor del säsongsanpassade, svenska grönsaker samt alltid några ekologiska varor. Men för att kunna erbjuda en variation även under vinterhalvåret, hittar du också importerade grönsaker i kassen ibland. Vi använder Världsnaturfondens fiskguide och väljer aldrig arter som fått rött ljus av WWF.

Läs mer

Vi ger tillbaka med Plate for Plate

Plate for Plate är vårt biståndsprojekt där vi tillsammans med våra kunder serverar lunch till skolbarn i Kenya. Barn som tidigare ibland svimmade av näringsbrist får genom oss helt andra möjligheter att leka och lära för livet. Vill du vara med och ge fler barn lunch? Var med i Plate for Plate! För varje portion middag du köper ifrån oss på Linas Matkasse skänker du då en skollunch till ett barn i Kenya!

Läs mer

Känn dig trygg med vår Nöjd kund-garanti

Om en vara i matkassen är av bristfällig kvalitet, blivit transportskadad eller saknas så kan du enkelt reklamera varan/varorna. Du blir krediterad varans värde på fakturan för nästkommande leverans. Du hittar vårt reklamationsformulär under ”Reklamera” på Mina sidor:

min.linasmatkasse.se

Lär dig laga god och näringsriktig mat

Du får varierade, spännande och kreativa recept varje vecka. Du kommer hitta inspiration och lära dig laga god och näringsriktig mat utan att det tar för lång tid.

Prova på Linas Matkasse Prenumeration utan bindningstid

Ett tryggt och säkert val

Att beställa en matkasse från oss är tryggt och säkert. 93% av våra kunder rekommenderar oss till en vän, och skulle du inte vara nöjd efter att ha tagit emot fyra leveranser i följd får du pengarna tillbaka för den första kassen. Vi har ingen bindningstid, utan du kan enkelt avboka enstaka leveranser eller pausa hela din prenumeration.

Frakt hem till din dörr
ingår alltid

Är du inte nöjd får
du pengarna tillbaka

92% av våra kunder ger oss
fyra eller fem stjärnor

93% av våra kunder
rekommenderar oss till en vän

Sedan starten 2008 har vi levererat
fler än 50 miljoner portioner

Ingen bindningstid.
Du kan avboka eller pausa.