• INSPIRERANDE MIDDAGSRÄTTER
  • SPARA TID OCH PENGAR
  • SVENSKT KÖTT OCH FÅGEL

Fylld zucchini med ricotta, pumpafrön och basilikadoftande tomatsås

Ingredienser

  • Basilika
  • Ciabatta
  • Citron
  • Gul lök
  • Kapris
  • Konserverade körsbärstomater
  • Persilja
  • Potatis
  • Pumpafrön
  • Ricotta
  • Zucchini
  • Bakplåtspapper (H)
  • Grönsaksbuljong (H)
  • Olivolja (H)
  • Salt (H)
  • Socker (H)
  • Svartpeppar (H)
  • Tomatpuré (H)
  • Vitlöksklyftor (H)

Energiinnehåll

634 kcal/port.

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Halvera 2 zucchini på längden, gröp ur kärnorna och spara i en skål. Lägg halvorna i en smord ugnsform. Ringla över lite olivolja och strö på lite salt och svartpeppar. Tillaga högst upp i ugnen 10-12 min.
  3. Finhacka 1 gul lök och fräs i lite olivolja i en stekgryta 3-4 min. Tillsätt 1 msk tomatpuré, 2 vitlöksklyftor (pressade), 1 msk socker, 1 burk konserverade körsbärstomater, 1 dl vatten, 1 tärning grönsaksbuljong och 1 burk kapris (avrunnen). Låt puttra 10-15 min.
  4. Skär 900 g potatis i tunna skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och lite salt. Tillaga mitt i ugnen 15-17 min, eller tills potatisen är klar.
  5. Ricottaröra: blanda de urgröpta zucchinikärnorna med 1 burk ricotta, 1 msk olivolja, 1 ask persilja, 1 vitlöksklyfta (pressad), finrivet skal av 1 citron och 3/4 tsk salt.
  6. Fyll ugnsbakad zucchini med ricottaröran. Strö över 1/2 påse pumpafrön och gratinera högst upp i ugnen 8-10 min.
  7. Skär tunna skivor av 1/2 ciabatta. Lägg på en plåt och rosta i ugn 3-4 min, eller tills de fått färg.
  8. Grovhacka 1 kruka basilika och blanda ner i tomatsåsen. Skär den använda citronen i klyftor.
  9. Servera ricottafylld zucchini med basilikadoftande tomatsås, rostad potatis och citronklyftor.