• INSPIRERANDE MIDDAGSRÄTTER
  • SPARA TID OCH PENGAR
  • SVENSKT KÖTT OCH FÅGEL

Tagliatelle med Saint Agur, rostade valnötter och vitlöksstekta krutonger

Ingredienser

  • Broccoli
  • Ciabatta
  • Citron
  • Körsbärstomater
  • Persilja
  • Saint agur
  • Tagliatelle
  • Valnötter
  • äggulor (H)
  • Olivolja (H)
  • Vitlöksklyftor (H)

Energiinnehåll

757 kcal/port.

  1. Grovhacka 1 påse valnötter och rosta några minuter i en torr stekpanna.
  2. Dela 1 broccoli i buketter. Halvera 1 ask körsbärstomater. Finhacka 1 kruka persilja. Smula 1 bit Saint agur.
  3. Koka 360 g tagliatelle enligt anvisning på förpackningen. Låt broccolin koka med de sista 2-3 minuterna. Spara 1 dl av kokvattnet.
  4. Skär 1/2 ciabatta i tärningar. Stek brödet i lite olivolja tills de är krispiga och fått fin färg. Tillsätt 2 vitlöksklyftor (pressade), finrivet skal av 1 citron och persiljan.
  5. Blanda den nykokta pastan med smulad Saint agur, 2 äggulor och det sparade kokvattnet.
  6. Servera krämig Saint agur pasta tillsammans med vitlöksstekta krutonger, rostade valnötter och tomater.